Materialen

Duurzaamheid

Ook wij worden ecologischer

Bulkmans staat in teken van duurzaamheid. We zetten op zoveel mogelijk manieren in op ecologische materialen. En zelf gaan we ook voor groen! Dat merk je al meteen op door onze eigen greenwall van 30 meter. Kom hem zeker eens bekijken naast onze showroom. We maken ons wagenpark ook steeds meer elektrisch en plaatsten daarom laadpalen op onze parking. Ook een bijenhotel en bloemenweide vind je voor onze toonzaal terug, om op die manier terug te geven aan de natuur. En we gaan zelfs nog verder dan dat. Voor elke veranda die we plaatsen, planten we een boom.

duurzaamheid duurzaamheid duurzaamheid
Aluminium

Materialen

Aluminium

Aluminium vormt de basis van elke veranda. Waarom? Omdat het stabiel en duurzaam is en het weinig onderhoud vraagt. Daarnaast is het ook nog eens volledig recycleerbaar.

We werken al meer dan 30 jaar met geïsoleerde driekamerprofielen van onze Belgische huisleverancier Aliplast. Ze zoeken altijd naar verbeteringen en innoveren continu. Zo weten we dat we jou altijd de beste materialen aanbieden.

Materialen

Glas

In de hedendaagse verandabouw speelt beglazing een cruciale rol. Daarom blijven ook wij on top of it! Door de hogere isolatienormen werken wij steeds met hoogrendementsbeglazing. Op het dak van je veranda plaatsen we telkens super zonwerende beglazing voor jouw comfort. Bij opstaande beglazing kan je ook kiezen voor een extra zonwerende coating. Dit heet 4-seizoensbeglazing.

Glas
Hout

Materialen

Hout

Zowel voor de constructie als de afwerking maken we gebruik van hout. De houtskeletbouw die nodig is voor de opbouw van onze platte daken, bestaat uit zeer zware en sterke gelamelleerde balken. Deze hebben altijd het 100% PEFC-keurmerk en komen dus uit duurzaam en sociaal beheerde bossen. Zo dragen we ons steentje bij aan een beter klimaat.

Om diezelfde reden gebruiken we voor de afwerking van de veranda’s geen tropisch hout, maar kiezen we voor een duurzaam alternatief zoals ceder of thermowood.

Materialen

Isolatie

Als basis van de dakisolatie in onze veranda’s met platte daken gebruiken we steeds de isolatiedikte volgens de Europese nieuwbouwnorm. Wij kiezen voor Polyurethaan (PUR) en Polyisocyanuraat (PIR). Dit zijn hoogwaardige isolatiematerialen en hebben een bijzonder goede isolatiewaarde. Wij verwerken de isolatie en voorzien het onderaan van een dampscherm.

Isolatie
EPDM

Materialen

EPDM

We verkiezen de EPDM-dakfolie boven andere dakdichtingen. Het materiaal heeft een lange levensverwachting, blijvende soepelheid, is vliegvuurbestendig en heeft een hoge elasticiteit. Dit maakt het ideaal om mee te werken. Daarnaast is het ook nog eens milieuvriendelijk en volledig recycleerbaar. EPDM zorgt voor zuiver regenwater en is uitermate geschikt voor een groendak.

Materialen

Trespa

Trespa is een decoratief materiaal op basis van houtvezels en thermohardende harsen. Dit materiaal is dankzij zijn toplaag vrijwel ongevoelig voor temperatuur, licht en vocht. Het ideale materiaal voor een dakrand dus.

Trespa
Groendak

Materialen

Groendak

Je kan ook kiezen om je veranda bovenaan af te werken met een extensief sedumdak, of beter gezegd een groendak. Deze keuze zorgt voor een betere isolatie van je veranda, verkoelt de omgeving, werkt als buffer bij regenval en verlengt de levensduur van de dakbedekking. En daarbovenop is het ook nog eens goed voor de biodiversiteit, een duurzame win-win dus!

Inspiratie opdoen? Bekijk onze toonzaal.

Bekijk onze toonzaal