Text_2

Bulkmans Veranda’s onze geschiedenis: een familiebedrijf sinds 1953

Bulkmans Veranda’s werd in 1953 opgestart door Marcel Bulkmans. Toen waren we nog geen verandabouwers maar een metaalconstructiebedrijf. In 1964 verhuisden we onze zaak van Wilrijk naar Kontich. In de eerste helft van de jaren ’70 waren we vooral bezig met het plaatsen van aluminium ramen, deuren en veranda’s. René Bulkmans, zoon van de stichter en huidig zaakvoerder, kwam toen ook in de zaak werken.

In 1975 hebben we Bulkmans Veranda’s voorzien van een volledige glasafdeling. Nadien hebben ook nog een houtafdeling opgestart. Sindsdien zijn er geen beperkingen meer in de verandabouw. Sinds de jaren ’80 bouwen we veranda’s in staal, aluminium en hout. Christiane Bulkmans, dochter van Marcel, verzorgt sinds 1980 de administratie van het bedrijf.

In 1985 kochten we de huidige terreinen en hebben we onze nieuwe productiehal opgestart. In 2006 is de derde generatie Bulkmans van start gegaan in onze firma. Willem, kleinzoon van Marcel en zoon van René kwam ons team versterken. Willem bracht nieuwe technologie en een verfrissende commerciële politiek in het bedrijf. Mede door zijn inzet werd onze volledige toonzaal vernieuwd. Sindsdien doet de ‘woonveranda’ zijn intrede in onze toonzaal.

In 2012 hebben onze productiehallen een totale oppervlakte van 4200m2 en is onze toonzaal zowat 700m2 groot.

Op 6 december 2014 is opa Marcel overleden. Hij werd 87 jaar.

We zijn dan ook heel trots op ons familiebedrijf en onze medewerkers.