1. Wat doe je best eerst als je een veranda wil laten bouwen?

Indien u overweegt om een veranda te laten bouwen is het belangrijk dat u rekening houdt met de bouwvoorschriften in uw gemeente.Voor het bouwen van een veranda is een bouwtoelating noodzakelijk. In vele gevallen is een melding voldoende maar daarom neemt u best eerst contact op met de dienst Ruimtelijke Ordening (Technische Dienst) van uw gemeente. Zij kunnen u informeren over de voorschriften die van toepassing zijn in jouw gemeente bij het bouwen van een veranda.

Bijvoorbeeld: Hoe diep mag mijn veranda gebouwd worden? Hoe ver moet ik van de perceelgrens blijven? Wat met scheidingsmuren? Is een melding voldoende of moet het een beperkte bouwaanvraag worden? Heb ik een architect nodig?

2° U wenst een gratis en vrijblijvende prijsofferte met ontwerp.

Nadat u op de hoogte bent van de bouwvoorschriften kan u bij ons terecht voor een gratis en vrijblijvende prijsofferte, met ontwerp. Dit kan op twee manieren:

  • Ofwel maken wij met u een afspraak bij u thuis en bespreken we samen ter plaatse uw veranda. Daarna volgt een gedetailleerd ontwerp met een gratis en vrijblijvende prijsofferte. In de toonzaal kan u dan daarna de aangeboden offerte komen toetsen aan de werkelijkheid.

  • Ofwel brengt u een bezoek aan onze showroom samen met het bouwplan van uw woning en eventueel enkele foto’s van de plaats waar de veranda zal moeten komen. Samen met uw wensen maken wij dan voor u een ontwerp met gratis en vrijblijvende prijsofferte. Tegelijkertijd kan u zich dan overtuigen van onze kwaliteit en degelijkheid. Een afspraak hiervoor is wenselijk.

In beide gevallen zullen wij u uitgebreid informeren over uw toekomstige droomveranda zoals de woonveranda , oranjerie , aanbouwveranda , serre ea.

3. De offerte bevalt u en u wil overgaan tot bestellen.

Na bespreking van de gemaakte offerte en nadat we alle materialengebruik nogmaals hebben besproken kan u overgaan tot de daadwerkelijk bestelling. De definitieve kleur wordt nu ook door u bepaald en vast gelegd .Een bestelling gebeurt bij ons in alle gevallen zonder een voorschot te betalen.

Nadat uw bestelling bij ons geplaatst is maken wij voor u de bouwplannen voor de bouwaanvraag. In de meeste gevallen volstaat het om een melding te doen bij uw gemeente. Indien uw gemeente een aanvraag met eenvoudig dossiersamenstelling eist zorgen wij eveneens voor de nodige plannen en vervolledigen wij het dossier. In beide gevallen zorgen wij voor een compleet dossier en hoeft u dit dus enkel ondertekend af te geven op de technische dienst van uw gemeente.

In sommige gevallen dient u zich echter te richten tot de diensten van een architect die dan een “uitgebreid dossier” samenstelt.(vb. als de veranda groter is dan 40m²)De technische dienst van uw gemeente doet hierover uitspraak.(zie punt 1)

4. Aanvang van de werken

Nadat u de bouwvergunning heeft ontvangen van uw gemeente, maken wij de nodige uitvoeringsplannen. Hierop vindt u alles voor fundering, riolering, metselwerk, arduin, isolatie enz. Deze werken kunnen zowel door uzelf uitgevoerd worden of door ons uitbesteed worden.

Na uitvoering van de voorbereidende werken wordt door ons overgegaan tot de definitieve opmeting en worden de productieplannen gemaakt. De laatste details worden dan nog samen met u besproken.

5. Montage en productie

Uw veranda wordt in onze eigen werkplaatsen geproduceerd en volledig opgebouwd. Dwz. het verzagen van de profielen , het produceren van ramen, deuren en schuifdeuren tot het bouwen van de dakconstructie. Alles gebeurt in eigen productie met eigen personeel. Tijdens deze fabricatie wordt ook de dubbele beglazing besteld zodat zowel veranda als dubbele beglazing tegelijkertijd klaar staan voor de plaatsing bij u thuis.

6. Plaatsing en afwerking

Nadat uw veranda en beglazing bij ons klaar staan wordt er samen met u een plaatsingsdatum afgesproken en wordt de gehele veranda en de beglazing bij u thuis geplaatst door onze eigen vakmensen.

Na plaatsing van de veranda wordt de factuur opgemaakt en begint de garantieperiode.